Lykkelig for et lig

Sådan ser en skarp rottefænger ud

Bedst som jeg svinger ind igennem vognporten i dag med en stor kurv æbler i favnen, mødes jeg af et helt vidunderligt syn. På de toppede brosten ligger en gave  fra Storemis til mig. Og det er lige hvad jeg ønsker mig.  En meget, meget død rotte. Tak Storemis.

Mus er søde nok, især udenfor, men rotter skal bare dø.

På den tidligere domicil havde vi i en periode rotter. Altså ikke pilende rundt i stuerne ligefrem, men de var der. Vi kunne høre en lille satan gnave under gulvet i køkkenet. Storemis hørte det også, sad tryllebundet og stirrede mod et punkt i gulvet. Halen piskede fra side til side, men han var jo ude af stand til at slå kløerne i skadedyret.

Vi satte fælder op. Vi lagde gift ud, og vi ledte efter det hul kræet jo nødvendigvis måtte skaffe sig adgang til huset igennem.

En morgen vakler jeg søvndrukken ind i badet, da en rottehale falder ned fra loftet i brusekabinen. Første slambert gået i fælden. Yes. Efter nogle måneders ro stiger en ufattelig fæl stank op igennem gulvet, det bliver kun værre. Claus brækker til sidst gulvet op, og med en pølsetang og mange ukvemsord fisker han en halvfordærvet rotte frem. Syg af gift har den selvfølgelig valgt at lægge sig til at dø under gulvet i vores køkken.

Endelig lykkes det kommunens rottefænger i tredie forsøg at outsmarte rotterne.  Bevæbnet med kloakkameraer, list og farvet røg går han systematisk igennem alle sanitetsinstallationer og det viser sig, aha kære Watson, at et kloakrør ender blindt i hulmuren i det gamle hus. I det rør har en gnaver bygget sig en lækker rede foret med rockwool. Omsider fik vi sat prop i og blev rottefri.

Med de erfaringer i bagagen er det aldeles glædesløst, at kunne konstatere, at jorden langs vores container med korn er perforeret i fine lange stiplede linjer af noget det umiskendeligt minder om rottehuller.

Så tak til dig, Storemis, for at have nakket mindst et hadedyr. Din kattemor er stolt og du fortjener også oprejsning. Imorgen ringer jeg til den nye kommune, lad os håbe rottefængeren her på Stevns er lige så snu.

Her har vi fangsten. Og nu er vi rottefri igen

 

 

One Reply to “Lykkelig for et lig”

Lukket for kommentarer.