Selvforsyning rimer på genbrug

Enhver aspirant ud i selvforsyning med respekt for sig selv har vel altid gang i fem-syv forskellige genbrugsprojekter, eller hvad? Bonderøven, Frank Erichsen, er en stor inspirationskilde, og vi nybegyndere kan slet ikke følge med. Men lidt har også ret, som mormor altid sagde. Så her er tre hurtige genbrugsideer fra Alt Godt fra Haven.

Man tager et gammelt klædeskab, metalhylder fra et udtjent varmeskab, nogle europaller, et forvokset hasselhegn og abra-kadabra, så har du….

Redekasser lige i skabet 

Under oprydning i hesteboksene fandt vi blandt andet dette gamle røde klædeskab, som vi gætter på har stået på et ungdomsværelse i de glade firsere. Forvandlingen step by step:

Vintermoden er også lutter lune genbrugsfund
  • Fjern bagbeklædningen
  • Skru hylderne fast
  • Brug noget af den overskydende bagbeklædning til bagkant
  • Roter skabet 90 grader og monter i hønsehuset.
Kasserne er fyldt med dejlig redehalm efter billedet blev taget.

Voila, 7 rummelige redekasser til hønsebasserne med en smart låge, der giver hønsene privatliv og letter indsamling af æg.

Foreløbig er hønsene begejstrede for at sove ovenpå redekasserne, men vi har stadig det første æg til gode.

 

 

.

 

 

 Kaninstald med mulighed for nabosnak

Europaller er guld. Smid aldrig en europalle ud. Det er helt utroligt så meget de praktiske trærammer kan og skal bruges til her på gården. De kan anvendes til at bygge kompostbunker, huler, havemøbler og meget andet. Så det lå lige for at lave skillevægge i kaninstalden af paller.

Genistregen består i at anvende metalhylden fra varmeskabet til et vindue, hvor kaninerne kan få sig en passiar over høhækken, så at sige, uden at overskride hinandens territorie.

 

 

Din helt egen unikke toiletrulleholder 

Fordi dem fra IKEA simpelthen er for kedelige, og fordi hasselhegnet alligevel skulle beskæres. Hassel er et gammelt hjemmehørende træ i Danmark. Har været højt skattet siden oldtiden for nødderne, men også for de lange, lige grene, der kan blive til fiskestænger og meget andet godt.

Foruden denne toiletrulleholder bruger vi her på gården hasselgrene til siddepinde, hønsestiger, stolper i kvashegn, beskæftigelsesterapi for kaniner… you name it.

Har du et praktisk, sjovt eller skørt genbrugsprojekt som du vil dele med os?

Stevns kommune er et dejligt sted at bo, men har lidt at lære omkring affaldshåndtering. Se vores læserbrev i Stevnsbladet